Ανταλακτικά

Βαλίτσες μηχανής πλήρης οδηγός!

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του "σκληρού και μαλακού"

Έφτασε η ώρα για το πρώτο σου ταξίδι της σεζόν και πρέπει να σκεφτείς πώς θα μεταφέρεις όλα τα απαραίτητα εκτός από τον εξοπλισμό που φοράς.

Ευτυχώς, οι περισσότερες μοτοσυκλέτες μπορούν να «φορτωθούν» με αρκετές αποσκευές για μεγάλα ταξίδια. Αλλά τι είδους αποσκευές πρέπει να επιλέξετε;


"Soft" - κατάλληλο για όλους τους τύπους μοτοσυκλετών

Όφελος

- Ταιριάζουν σε όλα τα ποδήλατα. Ταξιδεύοντας, γυμνοί, ανεβοκατέβασμα, κρουαζιερόπλοια, ακόμη και σκούτερ. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν πλέον και μεταλλικές βάσεις σε πολλά μοντέλα βαλίτσας για να μην «κρέμονται» στη σέλα του συνοδηγού όπως παλιά

- Είναι πολύ ελαφριά και το μικρό βάρος είναι «κλειδί», ειδικά στην οδήγηση εκτός δρόμου. Δεν είναι μόνο ο χειρισμός. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το άγχος για τις μοτοσυκλέτες. Εάν οδηγείτε σε χωματόδρομους με υπερφορτωμένη μοτοσυκλέτα, ο κίνδυνος σοβαρής ζημιάς στο πλαίσιο είναι μεγάλος.

- Είναι τα φθηνότερα. Ανάλογα με τη χωρητικότητά τους, καθώς και τον κατασκευαστή, οι τιμές θα διαφέρουν.

Μειονέκτημα

- Δεν είναι ασφαλές. Δεν μπορείτε να παρκάρετε τη μοτοσικλέτα σας στο πάρκινγκ ενώ επισκέπτεστε το μουσείο. Πρέπει να βγάλεις την τσάντα και να την πάρεις μαζί σου.

Σημείωση: Επιλέξτε μαλακές αποσκευές που είναι ανθεκτικές και αδιάβροχες. Καλώς ή κακώς, ξοδέψτε λίγο παραπάνω για μια αδιάβροχη θήκη. Πρέπει να τα ασφαλίσετε σωστά και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που βρίσκεται κοντά στην εξάτμιση.

"Plastic" - ιδανικές για μεγάλα ταξίδια

Όφελος

- Αντίθετα με τις αλουμινένιες, οι πλαστικές έχουν αεροδυναμική σχεδίαση και μπορείτε να τις ταιριάξετε στο χρώμα της μοτοσυκλέτας σας. Υπάρχουν και πλαστικές που έχουν την αισθητική των αλουμινένιων, αλλά και πολλές που είναι σχεδιασμένες για cruiser μοτοσυκλέτες. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα, κυρίως adventure και touring, διαθέτουν σύστημα στήριξης και έτσι όταν τις αφαιρείται δεν φαίνονται σιδερένιες βάσεις.

- Πιο ασφαλείς από τις μαλακές

- 100% αδιάβροχες

- Υπάρχουν πλαστικές που διαθέτουν πλευρικά πάνελ από αλουμίνιο.

Μειονέκτημα

- Βαρύτερες από τις μαλακές

- Δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο οι αλουμινένιες. Εάν σχεδιάζετε ταξίδι σε off road διαδρομές τότε προτιμήστε μαλακές ή αλουμινένιες. Το πλαστικό σε περίπτωση πτώσης μπορεί να σπάσει.

- Είναι ακριβότερες από τις μαλακές

Αφήστε μια απάντηση