Λίγα λόγια για εμάς

Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μαγνησίας, μέσα δεκαετίας 60, ένα μικρό αγόρι περιμένει ανελειπώς κάθε πρωί την ίδια ώρα τον εφημεριδοπώλη που διανέμει την εφημερίδα στα χωριά του Πηλίου, με την τρίκυκλη με πλευρικό καλάθι μηχανή του, προσπαθώντας να χορτάσει την διαδικασία, τον ήχο, την μυρουδια του καπνού από το καμμένο λαδι, και το αρμονικά δεμένο συνολο, μηχανής – αναβάτη. 
 
Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, το μυαλό του συνεπαίρνει το τραινάκι του Πηλίου, ο καρβουνιαρης, με τα δυό του βαγόνια που περνά στα δέκα μέτρα από το σπίτι του, με τη σκέψη ότι κάποτε, όταν μεγαλώσει, στη θέση του μηχανοδηγού θα βρίσκεται εκείνο, φαντάζεται τον εαυτό του με ανάλογη στολή, καπέλο και πολλά εργαλεία στην εργαλειοθήκη της ατμομηχανής να το οδηγεί και να το επισκευάζει.
 
Χανιά, Καλοκαίρι 72. Με πέντε γερμανικά κλειδιά και δυο κατσαβίδια, αλλά με πολύ πάθος και μεράκι, αναλαμβάνω να συντηρώ και να βελτιώνω το τριτάχυτο MOTO GUZZI της οικογένειας. 
Στη συνέχεια, σε ενα υπαίθριο εργαστήριο στην αυλή συντηρώ και επισκευάζω όλα τα δίκυκλα, ποδήλατα, μοτοσυκλετες και μηχανήματα κάθε είδους, των συμμαθητών, των φίλων και των γειτόνων φυσικα πάντα δωρεάν.
 
Αυτό συνεχίζεται μέχρι το 1989. 
Παράλληλα, απο 10 ετών, συλλέγω μοτοσυκλέτες, οδηγώ μοτοσυκλέτες, ανακατασκευάζω μοτοσυκλέτες, 
Στο μεταξύ το 1982, μηχανολογικές σπουδές στην σχολη εμπορικού ναυτικού, με φέρνουν σε ένα γρήγορο πέρασμα απο τα πλοία που με οπλίζει με  πολύτιμες εμπειρίες, χρήσιμες στο μέλλον. 
Το 1989 ανοίγουμε με έναν φίλο  συνεταιρικά σε ένα μικρό χώρο, εμπορικό και συνεργείο στα Χανιά,  αλλά σύντομα αποχωρώ από την συνεργασία και το 1992, επιχειρω ως αυτοαπασχολούμενος, παρουσιάζοντας την δική μου πλέον προσωπική δουλειά. 
Συνεργασίες με μεγάλους οίκους ανταλλακτικών, λιπαντικών και ελαστικών με φέρνει αντιμέτωπο με προκλήσεις και αποφασίζω να επεκταθώ σε όλη την Κρήτη όπου αντιπροσωπεύω διάφορα γνωστά στην μηχανοκίνηση ονόματα.
 
Σταθμός στην πορεία μου το 2017, η μεταστέγαση της επιχειρησης, σε ιδιόκτητο χώρο, κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου στήνεται το καινούργιο κατάστημα. 
Με συμφέρουσες νέες συνεργασίες με προμηθευτές και βιοτεχνίες, καθώς και επέκταση στο διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και με νεο αίμα της οικογένειας να στελεχώνει ανάλογες θέσεις, βαδίζω  στο μέλλον. 
Ρίχνοντας ματιές στο παρελθόν, ικανοποιημένος και ευγνώμων, με την εμπειρία μισού αιώνα τριβής με μοτοσυκλέτες και 30 χρόνια στο λιανικό και χοντρικό εμπόριο ανταλλακτικών και αξεσουάρ μοτό, λιπαντικών μοτό και αυτοκινήτων, και αρκετών ανταλλακτικών για ποδήλατα, αφού ευχαριστήσω τους φίλους πρωτίστως και πελάτες για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη, καθώς και τους προμηθευτές μου για την πίστη στο όραμά μου και την έμπρακτη βοήθεια τους, υπόσχομαι να υπηρετώ με το ίδιο πάθος, φιλότιμο, αλτρουισμό και αυταπάρνηση αλλά το βασικότερο με  αγάπη για την μοτοσυκλετα, του εφήβου της δεκαετίας του 70 και να προχωρήσω με την συνεχή παρουσία μου για άλλα τριάντα χρόνια και προοπτική για ακόμη περισσότερα. 
                                  
                               Αντώνης Μάλμος